Skip to content
 

Lunchträffar med Kulturella bygder

Tisdag den 18 maj 12-12.45 bjuder vi in till digital lunchträff i projektet Kulturella bygder: ”Det är dags för kulturen att ta plats i Åre!”
Länk: https://zoom.us/s/95380359908

Åre by- och turistförening och Studion Åre driver processen att etablera en attraktiv arena för kultur centralt i Åre by — Åre kulturarena. Visionen är att skapa en fast, gemensam, inspirerande och internationell mötesplats för kulturskapare och publik från när och fjärran. Med en mix av Åres unika kulturarv, världsledande design och hantverk och samtidskonst ska Åre Kulturarena bli en plats för reflektion, lärande, underhållning och det goda samtalet.

Men hur startar man egentligen en kulturarena? Varför är det viktigt för små orter att nära ett levande kulturliv? Vad har teamet bakom satsningen lärt sig på vägen? Och hur ser framtidsplanerna ut?
Lyssna på Evelina Lundqvist och Emma Ruzicka dela med sig av erfarenheterna med utvecklingen av Åre kulturarena.

………………

Nästföljande lunchträff blir den 1 juni, samma tid.
……………………..

Tisdag den 4 maj 12-12.45 bjöd vi in till en digital lunchträff i projektet Kulturella bygder på temat Kulturarvet som möjlighet och resurs. Gäst var Helena Kuhlefelt, projektledare på Nordiskt Centrum för Kulturarvspedagogik (NCK), hon berättade om vad Kulturarvskompassen kan erbjuda.

Kontakt: ellen@sjoskogfjall.se

Back To Top