Skip to content
 

Leader on tour – Sjö, Skog & Fjäll

Vårt leaderområde är fyllt av driftiga föreningar, företagare och kommuner som tillsammans utvecklar landsbygden. Vi har hälsat på några av dessa som med stöd av Leader Sjö, Skog & Fjäll skapar en levande landsbygd.

Vi får träffa engagerade landsbygdsbor och se hur projekten bidrar till att skapa nya jobbtillfällen och utvecklar vårt område till ett ännu bättre ställe att leva och bo på. Tillsammans skapar vi framtiden!

Ledutveckling i Funäsfjällen

Följ med oss till Funäsfjällen där vi träffar gänget bakom det stora spår- och ledprojektet som är i full gång i hela området. Vi testar lederna och får reda på hur en förstudie kan leda till något mycket större.

Nytänkande event i Offerdalsbygden

Vi besöker Offerdalsbygden där man genom nytänkande evenemang och modern kommunikation lyckats skapa sammanhållning och gemenskap. I Holy Race står upplevelserna i centrum!

Lyfta fram Åres historia

Vi reser till Åre och får veta mer om projektet Åres historia – en outnyttjad resurs, som lyfter fram Åres natur- och kulturvärden. Dels genom en förstudie om en kulturarena/museum, dels genom att digitalisera historiska filmer och bilder och slutligen också genom att lyfta fram historiska promenad- och vandringsvägar.

Hållbara bostäder i Mörsil

Leader on tour spanar in de två projekten Husfabriken och Hållbart Byggnätverk. De förenar skapandet av utbildningsplatser för de som står utanför arbetsmarknaden inom ett bristyrke, användandet av lokala miljövänliga råvaror och motverkar långsiktigt bostadsbristen som råder.

Back To Top